Plannen voor het najaar

Geplaatst op 25-08-2024.

De zomervakantie is alweer voorbij en Taekwon-Do Academie Namu Kwan gaat binnenkort starten met het nieuwe Taekwon-Do seizoen. Als kaderleden zijn wij druk bezig met het voorbereiden van de trainingen en het inplannen van evenementen, examens en toernooien. Hieronder volgt een overzicht van onze plannen voor het najaar 2024, voor zover die nu al bekend zijn.

Wanneer is de eerste les?

De eerste training van het seizoen is op vrijdag 30 augustus. Voor de jeugdleden van 18.30 uur tot 19.30 uur. Voor de junioren en senioren van 19.30 uur tot 20.30 uur.

 

Wijzigingen in het trainingsaanbod

Het trainingsaanbod blijft in het najaar onveranderd. Dat betekent dat er trainingen worden gegeven op de dinsdagavond, de vrijdagavond en de zondagochtend.

Dinsdagavond

Op de dinsdagavond trainen de jeugdleden van 18.30 uur tot 19.30 uur. Tijdens deze training zal er veel aandacht zijn voor het onderdeel sparring. Daarnaast zullen wij ook Tuls en techniek behandelen.

De junior- en seniorleden trainen van 19.00 uur tot 20.00 uur. Tijdens het eerste half uur is er vooral aandacht voor sparring. Het laatste half uur wordt Taekwon-Do techniek en examenstof behandeld.

Vrijdagavond

Op de vrijdagavond trainen de jeugdleden van 18.30 uur tot 19.30 uur. Tijdens deze training ligt de focus op Taekwon-Do techniek, Tuls en Hosinsul. Tijdens deze training zal de groep regelmatig gesplitst worden, waardoor leraren en assistenten extra persoonlijke aandacht kunnen geven.

De junior- en seniorleden trainen van 19.30 uur tot 20.30 uur. Tijdens het eerste half uur is er vooral aandacht voor sparring. Het laatste half uur wordt Taekwon-Do techniek en examenstof behandeld.

Zondagochtend

Op de zondagochtend trainen de jeugdleden van 10.30 uur tot 11.30 uur. Tijdens deze training is er vooral aandacht voor Taekwon-Do techniek en examenstof. Er is op zondag altijd minimaal één leraar aanwezig om de jeugd les te geven.

Voor de junior- en seniorleden is er een vrije training. Zij krijgen gelegenheid om zelfstandig examenstof te oefenen. Als zij vragen hebben, dan kunnen zij een aanwezige leraar om hulp vragen.

 

Hoe zit het met de examens?

Kubgraadexamen

Het komend jaar zal er drie keer een kubgraadexamen (examen van gekleurde banders) worden georganiseerd. Deze examens zullen in de maanden november, maart en juli worden ingepland. De kubgraadexamens zullen bij voorkeur plaatsvinden op de vrijdagavond. De exacte data worden nog bekend gemaakt.

Dangraadexamen

Om aan een dangraadexamen (zwarte band examen) te kunnen deelnemen, moet je naast het beheersen van de examenstof ook aan bepaalde vereisten voldoen. Dit zijn voor de 1e dangraad o.a. deelname aan een Landelijke Technische cursus (LTC), het volgen van de scheidsrechter cursus en het volgen van de O-ITS cursus.

Op zaterdag 21 september wordt er door ITF Nederland een scheidsrechter cursus georganiseerd in Vianen.
Op zaterdag 12 oktober vindt er een LTC van ITF Nederland plaats in Vianen. De LTC is toegankelijk vanaf rode band (2e Gup).

Om de rode banders die voor de zwarte band trainen beter te begeleiden, gaat Taekwon-Do Academie Namu Kwan werken met een buddy systeem. Iedere rode bander wordt begeleid door één Boosabum, bij wie zij terecht kunnen met vragen over het examen en de noodzakelijke voorbereiding.

 

Op welke toernooien gaan wij ons richten?

Wij gaan ons in het najaar richten op drie toernooien:

Fuji Mae Kids Cup – zondag 06 oktober

Dit is een laagdrempelig toernooi, speciaal voor jeugdleden. Heel geschikt voor kinderen die voor het eerst meedoen. Het wordt gehouden in Sint Oedenrode.

The Battle Of The Lowlands – zaterdag 19 oktober

Dit is een toernooi uit de Master series van ITF Nederland. Het is bedoeld voor deelnemers met wat meer ervaring. Het wordt gehouden in Almere.

Nederlands Kampioenschap ITF Nederland – datum in november

Dit is het NK van de grootste ITF Taekwon-Do bond van Nederland. Als je 1e wordt op dit toernooi, dan mag je je een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

 

Namu Kwan dag

Op zondag 15 september viert Taekwon-Do Academie Namu Kwan haar 5-jarig bestaan. Wij organiseren dan een Namu Kwan dag met een tweetal leuke activiteiten. Meer informatie volgt binnenkort.